Veelgestelde vragen over het online bestellen van geboortekaartjes bij ApartGeboorteKaartje.eu

Mooie design geboortekaartjes...

Geboortekaartjes bestellen was nog nooit zo makkelijk...

Veelgestelde vragen over het online bestellen van geboortekaartjes bij ApartGeboorteKaartje.eu

Nederlandse-vlag Belgische-vlag

Veel gestelde vragen…

Wij adviseren dit ruim voor de uitgerekende datum te doen.
Het komt regelmatig voor dat de baby zich (veel) te vroeg aankondigt. Soms wel 4 à 5 weken! We hebben dan ruim de tijd het kaartje geheel naar jouw wensen te ontwerpen en ruim op tijd drukklaar te maken.
Je kiest een kaart voor een jongen en levert de tekst aan. Als je voor een meisje een andere kaart kiest, is dit geen probleem. Ook hiervoor geef je de tekst op.

Van beide kaarten krijg je een gratis digitale proefkaart per mail. Als je nog wijzigingen hebt, kun je deze aan ons doorgeven en wij passen geheel gratis de kaart voor je aan.

Als de baby geboren is geef je de kaartkeuze (jongen of meisje), naam, datum, gewicht etc. per mail aan ons door. Wij voeren de ontbrekende gegevens in en sturen je een laatste controle-mail. Deze proef controleer je en je stuurt ons een akkoordbevestiging.

Daarna gaan de kaarten in druk en sturen wij de kaarten, vaak dezelfde dag, naar je toe.
Onze vormgevers helpen je graag! Omschrijf in het aanvraagformulier van de kaart onder ’Opmerkingen’, zo duidelijk mogelijk wat je wensen zijn. Je kunt de kaart helemaal naar eigen idee laten aanpassen! Natuurlijk de tekst, maar ook de kleur en het lettertype. Op iedere bestelpagina staan onder ’kleuroverzicht’ en ’lettertype’ duidelijke voorbeelden van kleuren en lettertypes. Je hebt 5 gratis correctierondes.
Al onze afgebeelde geboortekaartjes kunnen we ook omzetten naar een ander formaat.
Als je op het aanvraagformulier het formaat 20 x 10 cm -gevouwen-, aangeeft, krijg je van dit formaat een mailproef toegestuurd.
Maar als je het formaat 20 x 10 cm -enkele- aangeeft, ontvang je van dit formaat een mailproef toegestuurd.
Kijk onder ’prijzen’ wat de betreffende kaarten kosten.
Van maandag tot en met vrijdag worden de kaarten die voor 15:00 uur zijn goedgekeurd en betaald, dezelfde dag gedrukt en als pakketje verzonden. Helaas wordt het na 15:00 uur een dagje later gedrukt en verzonden.

Het pakketje kan niet door de brievenbus, dus moet je wel zorgen dat er iemand thuis is. Anders even een briefje aan de deur hangen dat de bestelling bijvoorbeeld bij de buren afgegeven mag worden.
Wij leveren uitsluitend (100 grm2) witte enveloppen.
Wil je toch graag een gekleurde envelop, dan kan je deze zelf bestellen bij bijvoorbeeld: www.envelopshop.nl
We leveren onze kaarten alleen in een veelvoud van 10 stuks. Stel je wilt 75 kaarten. Je zult dan de eerstvolgende staffel moeten nemen van 80 kaarten. (neem altijd 10 kaarten méér voor de zekerheid)
Al onze kaarten worden standaard op 340 grams stijlvol mat karton gedrukt. (bekijk onze kwaliteitsvideo)

Je kunt ook kiezen voor een gesatineerde uitstraling (zijdeglans). Er zijn geen extra kosten aan verbonden.
Wij raden altijd aan één drukproef per post te bestellen omdat de kleuren op je beeldscherm en vanaf je printer altijd afwijken van 'gedrukte' kleuren. Helaas moeten wij onze kostprijs van 8 euro (incl. 21% BTW) aan je doorberekenen. Maar… deze 8 euro wordt bij de uiteindelijke bestelling weer in mindering gebracht. Je kunt dit via mail bij ons bestellen.
De kwaliteit van een gedrukt proefkaartje is hetzelfde als de uiteindelijke kaart en wordt ook in de door ons bijgeleverde envelop verstuurd, zo weet je vooraf precies wat je krijgt. Om de kwaliteit van onze kaarten te kunnen beoordelen moet je onze kwaliteitsvideo maar eens bekijken.
Nee, alle geboortekaartjes worden uitsluitend via onze website verkocht.
Ja, voor Nederland is één zegel voldoende. Ons grootste formaat kaarten en enveloppen wegen niet meer dan 20 gram.

Voor klanten uit België raden wij aan om een kaart van het formaat 20 x 10 cm, dubbel of enkel te bestellen. Al onze kaarten kunnen op dit formaat geleverd worden. Één zegel is voor deze kaarten voldoende.
Onze vierkante kaarten (14 x 14 cm of 12,5 x 12,5 cm) met enveloppen vallen in België onder de niet-genormaliseerde zending en moet daarom van 2 zegels voorzien worden.
Van harte gefeliciteerd!
Neem per mail (op werkdagen kan telefonisch natuurlijk ook) contact met ons op en geef de laatste ontbrekende gegevens aan ons door. Je ontvangt z.s.m. nog een laatste proefdruk per mail. Controleer de laatste gegevens goed en stuur ons je goedkeuring en de kaarten worden gedrukt. Als je voor 15:00 uur je goedkeuring geeft, worden ze (op werkdagen) ’s middags nog gedrukt en verstuurd. De kaarten worden meestal de volgende dag bezorgd. (ook op zaterdag) Let op! Er moet iemand thuis zijn om het pakketje in ontvangst te nemen. Is er niemand thuis, hang dan een briefje aan de deur waar de bestelling wel afgegeven kan worden.
Ja, de kleuren zullen altijd afwijken van je beeldscherm omdat de kleurweergave van beeldschermen heel verschillend zijn. Wil je geen verrassingen achteraf, bestel daarom vooraf een proefdruk. 1 proefdruk van je eigen kaartje kost incl. envelop en verzending € 8,00.
Deze 8 euro wordt bij je uiteindelijke bestelling weer in mindering gebracht. Je kunt dit via mail bij ons bestellen.
Wil je een foto op het geboortekaartje? Dat kan.
Een goede kwaliteit is een resolutie van 300 dpi op ware grootte.
De meeste fototoestellen en telefoons hebben al een uitstekende kwaliteit. Wij werken de foto zo goed als mogelijk bij, om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Dit resultaat zie je altijd, in de laatste digitale proef, voordat de kaart gedrukt wordt.
Twijfel je aan de kwaliteit van de foto? Stuur dan je foto naar info@apartkaartje.nl dan kijken we graag even met je mee.
Een foto toevoegen, prijs per foto € 10,00
Ja dat kan. We hebben de mogelijkheid om een tekstwissel te doen op de kaart. Om 2 kaarten te laten drukken met verschillende teksten, rekenen wij 25 euro per 'tekstwissel’.
Om tot een goede prijs te komen moet je de basisprijs van de hoogste oplage en de overige oplage X 1,60 euro bij elkaar optellen.
Voorbeeld:
50 geboortekaarten (174,00) en
Tekstwissel (25,00) en
30 kraamfeestkaarten (30 X 1,60 = 48,00)
Totaal 247,00 euro.

Geef bij je aanvraag (later in het bestelproces kan ook) de verschillende teksten duidelijk aan. Je krijgt dan van iedere kaart een apart digitaal proefexemplaar.
De basisprijzen van de overige formaten kun je vinden onder ’Prijzen’.
Nadat je hebt aangegeven hoeveel kaarten je nodig hebt, sturen we je een factuur van de totale kosten. De bestelling dient voor het in druk gaan te zijn betaald. Betalen kun je via je eigen bank, door het te betalen bedrag te storten op ons rekeningnummer (het rekeningnummer sturen wij per mail en staat ook vermeld op de factuur). Heb je betaald, dan worden de enveloppen dezelfde dag nog naar je verzonden.
Kan iedereen overkomen! Er zit echter niets anders op om extra kaarten te bestellen! Om het bestand opnieuw drukklaar te maken, startkosten van de drukker, administratie-, bank- en portokosten en BTW (21% !!) moeten we helaas 45 euro rekenen en per kaart 1,60 euro.

Heel vervelend en jammer van het geld. Om dit te voorkomen kun je het beste minimaal 10 kaarten extra bestellen dan je nodig denkt te hebben. Je zult zien dat je altijd iemand over het hoofd ziet en het zou jammer zijn als je voor je eigen archief/fotoboek geen kaarten meer hebt.
Vanzelfsprekend brengen we geen kosten in rekening wanneer er onverhoopt iets mis gaat tijdens de laatste fase van de zwangerschap, ook al heb je al een bestelling geplaatst en al betaald. Het bedrag wordt dan z.s.m. op je rekening teruggestort.
Ja hoor je kunt ook vanuit het buitenland kaarten bestellen. Voor de verzendkosten naar één adres naar de verschillende landen kun je terecht op de pagina ’Prijzen
Voor verzending van de kaarten, vragen wij een bijdrage.
Deze kosten worden op de factuur van de bestelling vermeld.

De GRATIS enveloppen worden GRATIS vooraf verstuurd!
Nederland € 12,50
België € 20,00
Overige landen in Europa € 25,00
Overige landen € 35,00
Ja hoor dat kan. Geef in het mailcontact aan dat je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken. Wij printen in een mooi handschrift lettertype, de door jouw in een excel-bestand aangeleverde adressen, op de enveloppen. We plakken handmatig postzegels en deze worden dan z.s.m. per post verzonden. Dit is vooral handig voor a.s. ouders die in het buitenland wonen.
Vraag de kosten voor deze service bij ons op.
De koerier kan tot maximaal 20:00 uur de kaarten bij je komen afleveren. Als dit niet is gebeurd, neem dan direct de andere dag contact met ons op. Het liefst telefonisch +31 (0)543 522 960 wij nemen dan meteen actie om te kijken waar de kaarten zijn gebleven of (als dit nodig mocht zijn) ze z.s.m. te laten herdrukken.
Neem dan alsnog contact met ons op.
Maar kijk eerst even in je spammap in je mailprogramma. Het kan zijn dat onze mail door het spamfilter in jouw mailprogramma, als spam gezien wordt in deze in de spammap wordt geplaatst.
Dat is geen probleem. Ons systeem is zo gemaakt dat je ook op een iPad of Tablet een aanvraag kunt doen.
Ontwerpen kost tijd. Het is erg fijn als je opgegeven tekst helemaal klopt, maar in de praktijk blijkt dat deze vaak nog een beetje aangepast moet worden. Bovendien moet de kaart helemaal bij jouw idee passen, dus het moet geen ‘haastklus’ worden.
Het is vaak zo dat de kaart er op je beeldscherm leuk uitziet, maar in werkelijkheid bijvoorbeeld net niet de kleur heeft, die je in gedachte had. Hou dus ook rekening met de tijd die je nodig hebt om de proefdruk in huis te hebben en goed te keuren.
Als je baby geboren is, geef je z.s.m. de laatste gegevens aan ons door. Als je op werkdagen vóór 15:00 uur je akkoord geeft, worden de kaarten dezelfde dag nog gedrukt en verstuurd.
Zie ook ’Tot hoe laat kan ik de laatste gegevens doorgeven?’

Heb je jouw vraag niet gevonden of is het nog niet helemaal duidelijk? Neem dan via mail contact met ons op of bel ons.

Bank
Volg ons

facebook googleplus youtube

Wij verzenden naar:
Nederland flag1 en België flag2 en veel overige landen.
ApartKaartje.nl
Handelscentrum 46
7102 AL Winterswijk

Tel.: 0543-522 960